با ایران چه کنیم؟ -
اظهار نظر سه کارشناس تندروی آمریکایی در یک فاروم اینترنتی |
وبلاگ «بریتانیکا»، معروفترین دایره المعارف انگلیسی جهان در یکی از بحثهای آزاد خود که آن را با با تیتر «هدف :ایران» ، معرفی کرد و در هفته گذشته بر روی وب سایت خود قرار داد، موضوع حمله احتمالی آمریکا به ایران را به بحث گذاشته و از سه نفر از کارشناسان تندرو و متخصصین آمریکایی مسائل ایران دعوت کرده، تا در این مورد مطلبی بنویسند.
«استفن کینزر» از خبرنگاران سابق نیویورک تایمز می نویسد :هرگونه حمله به ایران، رهبران این کشور را مبدل به قهرمانان مقاومت اسلامی کرده، موجب تضعیف جنبش دمکراسی در ایران شده و منافع آمریکا در سراسر جهان را به خطر می اندازد.
وی که نویسنده چندین کتاب در مورد ایران و خاورمیانه است، می افزاید :این دو کشور(ایران و آمریکا) قرار نیست برای همیشه دشمن هم باقی بمانند و در حقیقت اهداف استراتژیک مشترک زیادی دارند، هر دو کشور از جنبش های سنی رادیکال مانند القاعده و طالبان متنفرند. هر دو کشور بنا به دلایل مختلف می خواهند، عرضه نفت به بازارهای غربی دچار وقفه نشود، ایران احتیاج به سرمایه گذاری عظیمی در صنایع نفتی رو به زوال! خود دارد و آمریکا دارای سرمایه زیادی است و دنبال منابع نفتی می گردد.
کینزر که به گفته خودش در 50 کشور از 4 قاره سابقه گزارشگری دارد پیشنهاد می دهد، آمریکا بدون پیش شرط و به طور مستقیم با ایران مذاکره کند و با ایرانی ها هر چه زودتر تماس اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی برقرار نماید.
یکی دیگر از نویسندگان تندرو و ضد ایرانی ای که این دعوت را اجابت نموده است، «مایکل لدین» از پژوهشگران نومحافظه کار«آمریکن اینترپرایز» است.
نویسنده کتاب« بمب ساعتی ایرانی» که آن را در مورد برنامه هسته ای ایران به تازگی به چاپ رسانده است، همانند سایر نومحافظه کاران از جنگ استقبال می کند و می گوید : از سال1979 میلادی تاکنون تمامی روسای جمهوری آمریکا ازجمله «جیمی کارتر» فکر کرده اند، می توانند اختلافاتشان را با ایران از طریق مذاکره حل کنند ولی هیچ گونه پیشرفتی حاصل نشده است.
وی که از دست اندارکاران ماجرای ایران کنترا در زمان رونالد ریگان و عامل پخش شایعاتی درباره سلامتی رهبر معظم انقلاب در سال گذشته است، می افزاید: ایران از زمان انقلاب اسلامی تاکنون به شدت با غرب و تمدن غربی خصومت ورزیده و در کشورهای مختلف از جمله عراق به آمریکایی ها حمله کرده و آنها را کشته است.
این عنصر تندرو و نومحافظه کار آمریکایی که از 6 سال پیش گروهی را با عنوان «ائتلاف براى دموکراسى در ایران» به راه انداخته، در این راستا راهکار هایی همچون صف آرایی رسانه ای بخصوص با ایجاد گفتگوهایی با شرکای آمریکا در براندازیهای نرم و الگو سازی از این طریق، به کارگیری تجارت جهانی در راستای آسیب رساندن به پشتوانه های اقتصادی ایران و فراهم نمودن وسایل ارتباطات همچون تلفن همراه، تلفن ماهواره ای، سرور و نرم افزارهای ضدفیلتر و لب تاپ برای معاندین داخلی نظام را پیشنهاد می کند و در پایان ادعا می کند :شاید حمایت از نیروهای دموکراتیک به تغییر رژیم منتهی نشود، ولی دلایل بسیاری نیز وجود دارد که ما خوشبین باشیم. این عمل از نظر اخلاقی! و سیاسی درست ترین کاری است که ما می توانیم انجام دهیم.
«وین وایت» که بیش از 26 سال ماموریتهای مختلف در خصوص خاورمیانه داشته و در حمله اخیر آمریکا به عراق به واسطه ریاستش بر بخش جاسوسى از عراق در خلال سالهای 2002 تا 2005 تاثیر جدی داشته است نیز در اجابت دعوت بریتانیکا می نویسد: واشنگتن روز به روز بیشتر دولت ایران را به حمایت از نیروهای ضدآمریکایی در عراق متهم می کند و در واقع این امر در حال تبدیل به محور اصلی رویارویی ایران و آمریکا است.
وی چندی پیش با بیان اینکه جنگ بزرگی با ایران در راه است جنجال زیادی در رسانه ها به راه انداخت.
وایت ادعا می کند: توافق اخیر ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی و آزادی چند نفر از زندانیان سیاسی می تواند ناشی از نگرانی تهران از حمله آمریکا باشد!
نویسندگان مشهور دیگری نیز برای این وبلاگ در این باره نوشته اند که درمیان مخالفین، اینکه در صورت حمله به ایران موجودیت اسرائیل به خطر می افتد و در سراسر دنیا حملات جدیدی به منافع آمریکا شکل خواهد گرفت یکی از عمده ترین دلایل مخالفت با حمله به ایران است. |